Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-02-blue
Render (2

Björn Ranelid

Intellektuell mångsysslare, filosof, författare och föreläsare

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Björn Ranelid

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Björn Ranelid är inte bara en av vår tids mest innovativa och nyskapande författare, han är också en intellektuell mångsysslare som inte räds de stora frågorna och samhällsengagemang. Boka en uppläsning eller föreläsning med honom hos oss på Athenas!

Björn Ranelid, författare och intellektuell mångsysslare, debuterade med romanen ”Den överlevande trädgårdsmästaren” 1983. Detta blev startskottet på en lång författarkarriär. Han har skrivit fler än trettio böcker och är dessutom en flitig krönikör och samhällsdebattör.

Om det finns en författare i samtidens litteratursverige som räknas som extra innovativ är den författaren just Björn Ranelid. När en enkätundersökning gjordes av Svensk Bokhandel utnämndes han till den levande författare som, i ett litterärt perspektiv, förnyat det svenska språket mest. Bara ett några år tidigare, närmare bestämt 1994, hade han fått ”Augustpriset” för sin roman ”Synden”.

Ursprungligen lärare i det svenska språket, filosofi och religionskunskap – och fotbollsspelare i Malmö FF (!) – är Björn Ranelid intresserad av de stora frågorna. Stora frågor har han också dryftat i sina mångtaliga essäer och krönikor. Han skildrar ofta utsatthet i det han skriver, och ställer sig då på de utsattas sida.

När Björn Ranelid inte skriver, filosoferar och debatterar syns han i olika mediesammanhang. Han har bl.a. varit med i TV-produktioner som ”På spåret”, ”Stjärnorna på slottet”, ”Let’s dance” och ”Melodifestivalen”. Han är även verksam som föreläsare, och du hittar honom hos oss på Athenas. Diskutera böcker, författarskap, skrivande, branding och de stora frågorna tillsammans med Björn Ranelid.

Visa föreläsningar med Björn Ranelid

  Björn Ranelid föreläser om:

  • Att våga vara dig själv – skapa ditt eget varumärke
  • Språket
  • Författarskap
  • Filosofi
  • Etik
  • Religion
  • Politik
  • Kontakta oss på Athenas för att boka och/eller för att få mer information om föreläsningar, föredrag och/eller uppläsningar med Björn Ranelid. Han skräddarsyr gärna föreläsningarna efter dina önskemål och behov.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Björn Ranelid

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Björn Ranelid