Laddar innehåll ...

Björn Lomborg - Professor, miljöexpert, författare och internationell talare

Björn Lomborg

Professor, miljöexpert, författare och internationell talare

Hur allvarliga är klimat- och miljöproblemen i förhållande till andra globala problem och hur ska vi göra för att få bukt med världens största hot? Björn Lomborg har konkreta exempel på dessa frågor, boka en föreläsning med honom hos oss på Athenas.

 

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Några av de största hoten och problemen människan står inför kan ses i ett statsvetenskapligt och nationalekonomiskt perspektiv. Björn Lomborg, adjungerad professor vid Copenhagen Business School, har arbetat fram analysmodeller för klimatfrågan. Med sitt projekt Copenhagen Consensus som bas rangordnar han hur allvarliga världens problem är.

Mycket p.g.a. sitt engagemang i miljö- och klimatfrågan har Björn Lomborg rönt stora internationella framgångar. Hans ofta kontroversiella forskning och åsikter har också lett till att ståndpunkterna granskas av media. Björn Lomborg deltar frekvent i TV, radio, tidningar etc. världen över. Av amerikanska tidningar har han fått utmärkelser som ”en av de 50 personer som kan rädda världen”, ”en av de 100 mest intellektuella i världen” o.s.v.

Förutom att ha författat vetenskapliga publikationer har Björn Lomborg skrivit böcker riktade till massan. ”Cool it” är en av dessa böcker. Denna bok lade f.ö. grunden till dokumentärfilmen med samma namn. Det var framför allt med boken ”The Sceptical Environmentalist” som Björn Lomborg gjorde entré på den globala debattarenan och blev ett namn att räkna med.

Björn Lomborg diskuterar just klimatfrågan, miljön och andra globala frågor i sina föreläsningar, och detta på ett sätt som gör att vem som helst kan förstå vad han talar om. Du kan boka honom hos oss på Athenas.

  Världens verkliga tillstånd

  • I denna föreläsning om ”världens verkliga tillstånd” skildrar Björn Lomborg mänsklighetens fantastiska och förbluffande framsteg inom alla viktiga områden. Han bygger sina resonemang på officiell statistik och rapporter från världens största organisationer.
  • Sedan vidgar han diskussionen till miljödebatten liksom till allt det som är viktigt för människan: levnadsförhållanden, ökad livslängd, sjukdom, mat, inkomst, utbildning, arbete, fritid etc.
  • Vad kan allt detta lära oss om framtiden och hur kan det ge oss förnyad tro på såväl människans som på jordens framtid – och finns det överhuvudtaget något som jordens undergång? Detta är några av de saker Björn Lomborg talar om i föredraget.

  Fler föreläsningar med Björn Lomborg

  • Sanningen om den globala uppvärmningen
  • De största problemen och utmaningarna i världen
  • Prioriteringen av världens största problem
  • Hur man använder 50 miljarder dollar – att göra jorden till en bättre plats
  • Resursfördelning
  • Hur får ni era ansträngningar att arbeta
  • Feeling good vs. doing good
  • Global kris och lösningen på hållbarhet
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden