Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-01-blue

Hur hittar man modet att gå tillbaka in i ringen efter att man blivit nerslagen?

Åsa Sandell

Åsa Sandell

Skribenten och proffsboxaren Åsa Sandell föreläser om rädslor, drömmar och hur man i livets mest kaotiska situationer kan hitta sig själv.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Åsa Sandell

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Åsa Sandell blev boxare vid 28 års ålder och proffsboxare vid 37 års ålder. År 2005 mötte hon världsstjärnan Laila Ali i en match som satte Åsa Sandells namn på världskartan och trots förlust hyllade henne som vinnare. Hon har en kandidat i litteraturvetenskap och har varit krönikör för bland annat Expressen och Sydsvenskan. Hon har även medverkat i bl.a. SVT:s Mästarnas mästare och På spåret. Hennes förutsättningar i form av fysisk styrka från boxningskarriären och ett skarpt intellekt, har gett Åsa Sandell unika perspektiv och fördelar som få besitter. 

Åsa Sandell är skribenten som blev proffsboxare. Trots hennes bakgrund som professionell boxare med flera år i ringen bakom sig, har hennes största kamp i livet varit hennes ofrivilliga barnlöshet. En längtan och kamp som blev en lång process kantad av missfall, abort och äggdonation. Boka en inspirerande Åsa Sandell föreläsning och få en inblick i den tuffa boxningens värld, om att utmana sina rädslor och att ompröva sin självbild.

Därför ska du boka en Åsa Sandell föreläsning

 • Åsa berättar hur man hittar sin passion, drivkraft och framför allt mod att förverkliga sina drömmar.
 • Med tydlighet förklarar Åsa hur man övervinner sina rädslor, hur man vågar att misslyckas och lyckas.
 • Åsa pratar om boxningen på ett sätt ni inte hört tidigare och delar med sig av livet i ringen, men också livet utanför och efter.

Vid 28 års ålder steg Åsa Sandell in i boxningsringen för första gången efter att ha inspirerats av en tidningsartikel om boxning för kvinnor. Hennes tanke var aldrig att börja tävla, hon började utöva sporten för träningens skull och för att hitta ett sätt att avreagera sig. Men Åsa förälskade sig i sporten och år 1995 debuterade hon i ringen. Som amatörboxare tog Åsa hem 22 vinster, varav fyra SM-guld och ett EM-guld, med endast en förlust under nio år. Proffskarriären började vid 37 års ålder och hon är fortfarande obesegrad på svensk mark. Hennes försvar för sin vinst och titel World Boxing Empire-VM 2007 blev godkänd efter en oavgjord match.

Åsa Sandell har även släppt två böcker, varav hennes debut är ”Bakom garden – ett boxarliv i tio ronder” som släpptes år 2009. Det är en självutlämnande biografi som handlar om allt som har med boxning att göra, hur det är att vara kvinna i en mansdominerad sport och hur man vågar ta sig förbi sina rädslor. I hennes andra bok,  ”Den tuffaste ronden – en personlig historia om abort, missfall, IVF och äggdonation”  skriver hon öppet och hjärtligt om sina svårigheter att skaffa barn. Boken är en reflektion över vår samtid och synen på kvinnans fertilitet.

I en Åsa Sandell föreläsning får publiken höra om hur hon kom att bli förälskad i en så brutal sport som boxning, om utmaningen att var både aggressiv och avslappnad på samma gång och vad sporten lärt henne om vem hon egentligen är. Föreläsningen är en inspirationskick om att våga drömma och att det trots nederlag går att hitta motivationen till att fortsätta. Boka en Åsa Sandell föreläsning via oss på Athenas.

Visa föreläsningar med Åsa Sandell

  Åsa Sandell föreläsning

  Bakom garden : ett boxarliv i tio ronder

  • Åsa Sandell talar om sin rädsla för att misslyckas och hur man gör för att våga.
  • Hon pratar om vad man kan lära sig av tuffa prövningar och hur man orkar resa sig igen.
  • Hon beskriver boxningsvärlden bakom kulisserna och hur det är att vara kvinna i en mansdominerad sport.
  • Åsa Sandell föreläser om idrotten, karriären, fighterna, träningen och om livet efter boxningen.

  Åsa Sandell föreläsning

  Den tuffaste ronden : en personlig historia om abort, missfall, IVF och äggdonation

  • Hör Åsas berättelse om barnlängtan och vägen till eget barn genom missfall, abort, IVF och slutligen äggdonation.
  • Föreläsningen lyfter vår samtids syn på kvinnas fertilitet, både ur ett historiskt-och ett faktaperspektiv.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Åsa Sandell

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Åsa Sandell