Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-05

Hur finner man modet att gå tillbaka in i ringen efter att ha blivit nerslagen?

Åsa Sandell

Åsa Sandell

Proffsboxare, kulturskribent och författare.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Åsa Sandell

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Åsa Sandell är kulturskribenten som blev proffsboxare och författare. I sina föreläsningar pratar hon om rädsla, mod och drömmar och om hur man i livets mest kaotiska situationer kan hitta sig själv.

Åsa Sandell började boxas som 28-åring och 37 år gammal debuterade hon i proffsringen. År 2005 mötte hon världsstjärnan Laila Ali i en match som satte hennes namn på världskartan och trots förlusten hyllades hon som vinnare. Hon har en kandidat i litteraturvetenskap och en journalistexamen från Lunds universitet, och skriver bl a krönikor i Sydsvenskan och Nerikes Allehanda. Hon har även medverkat i bl.a. SVT:s Mästarnas mästare och På spåret.

Boka en inspirerande föreläsning med Åsa Sandell och få en inblick i den tuffa boxningsvärlden. Hennes ovanliga mix av fysisk styrka och skarpt intellekt har givit Åsa unika perspektiv och erfarenheter som få besitter.

Därför ska du boka en Åsa Sandell föreläsning

 • Åsa berättar hur man hittar sin passion och finner mod att förverkliga sina drömmar.
 • Åsa förklarar hur hon övervunnit sin rädsla för att både misslyckas och lyckas, och hur viktigt det är att ompröva sin självbild.
 • Åsa pratar personligt om boxning på ett sätt ni inte hört tidigare och delar även med sig av livet utanför ringen.

28 år gammal började Åsa träna boxning för motionens skull. Men hon förälskade sig i sporten och år 1995 debuterade hon i ringen. Hon tog fyra SM-guld och ett EM-guld som amatör. År 2006 flyttade hon till New York för att träna på legendariska Gleason’s gym och bli bäst i världen – ett år senare erövrade hon ett världsmästar-bälte.

Åsa Sandell har även skrivit två böcker. I ”Bakom garden. Ett boxarliv i tio ronder” skildrar hon sina erfarenheter från ringen, och i sin andra bok,  ”Den tuffaste ronden – en personlig historia om abort, missfall, IVF och äggdonation”  skriver hon öppenhjärtigt om sina svårigheter att skaffa barn. Boken är en reflektion över vår samtid och synen på kvinnans fertilitet.

Numera bor hon i lilla Nora i Bergslagen där hon driver ett eget boxningsgym och skriver på en ny bok. Den kommer ut i början av år 2020 och gräver djupt i kampens alla känslor: lust, kärlek, hat, ilska, mod, rädsla.

I Åsa Sandells föreläsning får publiken veta hur hon kom att bli förälskad i en så brutal sport som boxning, hon talar om hur utmanande det är att var både aggressiv och avslappnad på samma gång, och hon förklarar hur hon lärt känna sig själv och sina gränser genom sporten. Föreläsningen är en inspirationskick om att våga drömma och att det trots nederlag går att hitta motivationen till att fortsätta. Boka en Åsa Sandell föreläsning via oss på Athenas.

Visa föreläsningar med Åsa Sandell

  Åsa Sandell föreläsning

  Bakom garden : ett boxarliv i tio ronder

  • Åsa Sandell talar om sin rädsla, inte bara för att misslyckas men också för att lyckas och hur man gör för att våga vinna.
  • Hon pratar om vad man kan lära sig av tuffa prövningar och hur man orkar resa sig igen.
  • Hon beskriver hur det ser ut bakom kulisserna i boxningsvärlden och hur det är att vara kvinna i en mansdominerad sport.
  • Om idrotten, karriären, fighterna, träningen, om tiden både i och utanför ringen, men även om livet efter boxningen.

  Den tuffaste ronden : en personlig historia om abort, missfall, IVF och äggdonation

  • Hör Åsas berättelse om barnlängtan och vägen till eget barn genom missfall, abort, IVF och slutligen äggdonation.
  • Föreläsningen blandas med fakta och historia och lyfter vår samtids syn på hur en kvinnas fertilitet ser ut.

   

Skicka en icke-bindande förfrågan på Åsa Sandell

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Åsa Sandell