Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-06
Anna Kärre - Förskollärare, utbildare och matematikinspiratör

Anna Kärre

Förskollärare, utbildare och matematikinspiratör

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Anna Kärre

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Ordet “matematik” väcker ofta starka känslor. Anna Kärre undvek länge matematik - det var ju svårt och tråkigt. En dag blev hon frågad om hur man kunde integrera det i förskolan, och blev tvungen att sätta sig in i ämnet. Plötsligt såg hon att matematiken finns överallt, och att det är kul! Anna Kärre föreläser runt om i Sverige och har hjälpt tusentals barn och pedagoger in i matematikens förunderliga värld.

För förskolläraren Anna Kärre var matematik länge något svårt och tråkigt som hon bara förknippade med skolbänken. I dag är hon av en annan åsikt, men är medveten om att många kollegor fortfarande känner likadant som hon gjorde. Nu reser hon landet runt med sina eftertraktade föreläsningar och kurser, där hon visar att matematik är spännande och utvecklande – bara vi vet vad, när och hur vi ska göra!

Hur många potatisar kan en spindel skala samtidigt, om den använder två ben till varje potatis? Om vi hittar tio vantar, hur många barn kan då gå ut med vantar på båda händerna? Visst, måltiderna och påklädningen kanske tar lite längre tid, men de blir så mycket roligare både för barnen och för pedagogen. Dessutom sätts barnens matematiska tänkade igång utan att de ens tänker på det, och som en bonus följs läroplanen.

Anna Kärre är förskollärare sedan 30 år tillbaka och har i 16 år arbetat målmedvetet för att sprida kunskap och inspiration om matematik i förskolan. 2008 blev hon nominerad till Gleerups matematikstipendium och 2011 fick hon Ulla-Britta Bruuns stipendium för att dokumentera sina erfarenheter. Arbetet resulterade i boken “Lekfull matematik i förskolan”, som har hyllats av förskollärare över hela landet.

Med konkreta exempel beskriver Anna Kärre hur det kan se ut när barn använder sig av matematik i vardagen och vilken roll pedagoger har i barnens matematikutforskande. Anna Kärre är själv verksam som förskollärare, vilket också märks i hennes föreläsningar som tar avstamp i en förskollärares vardag.

Vill du ha nya, roliga och lärorika verktyg till undervisningen? Boka en inspirerande föreläsning eller kurs med Anna Kärre!

Visa föreläsningar med Anna Kärre

  Lekfull matematik i förskolan – föreläsning eller workshop

  • Anna Kärre visar med konkreta exempel hur pedagoger, tillsammans med barnen, kan utmana och förstå barnens tänkande om matematik med hjälp av dokumentation, reflektioner och samtal.
  • Vi diskuterar pedagogens roll i barnens lärande och vi får se hur barnen själva kan dokumentera sina erfarenheter inom matematik. Vi tittar sedan närmare på hur dessa erfarenheter kan användas för att fortsätta utmana och utveckla.
  • I den mycket uppskattade workshopen får ni dessutom prova på olika material kring bland annat sortering och jämförelser. Ni får tid att reflektera tillsammans kring olika matematiska begrepp som lyfts fram i samband med övningarna, och får sedan med er feedback och massor av smarta tips att ta med er tillbaka till jobbet.

  Matematikkurs

  • Anna Kärre bjuder på en introduktion inom olika matematikområden. Föreläsning varvas med praktiska övningar och reflektioner över uppgifter som deltagarna får i uppdrag att göra mellan träffarna.
  • Kursens syfte är att utveckla ett kunnande i grundläggande matematik och ett förhållningssätt som bidrar till att förskolebarn får möta och reflektera över matematik i vardagen.
  • Läroplanen och pedagogers förhållningssätt till matematik och lärande, matematiken som språk och matematik i förskolans vardag/dokumentation är exempel på områden som kan tas upp i kursen. Antal träffar och innehåll kommer ni överens om tillsammans med Anna Kärre, så att kursen anpassas efter era behov.

  Anna Kärre föreläser även om:

  • Förskolans uppdrag kring matematik
  • Matematik som språk
  • Matematiska begrepp
  • Matematikens olika områden (sortera och klassificera, tal och antal, mönster, rumsuppfattning, geometri, jämföra och mäta)
  • Barns dokumentationer
  • Att se matematiken i vardagen
Skicka en oförpliktande förfrågan på Anna Kärre

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Anna Kärre