Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-01-blue
Anders Mildner

Anders Mildner

Journalist, författare och föreläsare

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Anders Mildner

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Anders Mildner har de senaste 15 åren ingående skildrat beteendeförändringar i samtidskulturen vilket gjort honom till en flitigt anlitad analytiker och debattör. Han är en mycket populär föredragshållare, känd för sitt roliga och inspirerande historieberättande. Boka en föreläsning med Anders Mildner hos Athenas!

Anders Mildner är en tongivande kulturjournalist som bland annat jobbat på Svenska Dagbladet, Sydsvenskan och Expressen. De senaste 15 åren har han ingående skildrat beteendeförändringar i samtidskulturen, vilket gjort honom till en flitigt anlitad analytiker och debattör, samt en mycket populär föredragshållare, känd för sitt roliga och inspirerande historieberättande.

Anders Mildner har medverkat i ett tiotal antologier om internet, medier och politik och kom hösten 2012 ut med den kritikerhyllade boken ”Koltrasten som trodde att den var en ambulans”. Boken är en vindlande historisk berättelse om var samhällets alla ljud kommer ifrån – och vad de gör med oss. Han har f.ö. en bakgrund som musiker i 90-talsbandet Beagle och har även drivit landets första digitala musikbolag. Ljud ligger helt enkelt Anders Mildner varmt om hjärtat.

Vid sidan av sitt arbete som skribent har Anders Mildner drivit ett flertal digitala delaktighetsprojekt. Han var också initiativtagare till den första kollaborativa utställningen i Sverige – musikprojektet ”Popstad”. ”Popstad” sågs av över 60 000 besökare på museet Kulturen i Lund.

Visa föreläsningar med Anders Mildner

  Från varuhusmusik till sound branding

  • Om hur ljuden som omger oss påverkar alla våra val och styr hela vårt beteende. Anders Mildner berättar bl.a. om hur det kom sig att varuhusmusiken uppkom, varför vi får låtar på huvudet, vad dagens forskning innebär för marknadsförarnas möjligheter att fjärrstyra våra hjärnor och hur ljud kan användas som krigföring. Men också om vad våra ljud gör med naturen och varför tystnaden idag blivit så exklusiv att den går att sälja för pengar.

  Hur låter världen? Koltrasten som trodde att den var en ambulans

  • Det här är en roande och oroande föreläsning om hur ljuden i samhället påverkar oss och förändrar sättet som vi konsumerar, äter, sover, arbetar och lär oss saker. Om hur ljuden som omger oss påverkar alla våra val och styr hela vårt beteende.
  • Anders Mildner berättar bl.a. om hur det kom sig att varuhusmusiken uppkom, varför vi får låtar på huvudet, vad dagens forskning innebär för marknadsförarnas möjligheter att fjärrstyra våra hjärnor och hur ljud kan användas som krigföring. Men också om vad våra ljud gör med naturen och varför tystnaden idag blivit så exklusiv att den går att sälja för pengar.

  Fler ämnen

  • Journalistrollens förändring
  • Framtidens journalistik
  • Skolan, internet och möjligheterna som finns
Skicka en oförpliktande förfrågan på Anders Mildner

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Anders Mildner