Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter
profile-cover-generic-06
Anders Danell - Rektor, pedagog och ledarexpert

Anders Danell

Rektor, pedagog och ledarexpert

Skicka enkelt en fråga om pris och datum Fråga om pris och datum
Skicka en oförpliktande förfrågan på Anders Danell

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Gränbyskolan i Uppsala fick svidande kritik för otydligt ledarskap, dålig kvalitet och blödande ekonomi innan Anders Danell tog över som rektor. På mindre än ett år lyckades han vända skolan tillbaka på rätt köl, och den håller i dag en stadig kurs mot att bli Sveriges bästa skola år 2020. Lär dig hemligheten bakom ett lyckat ledarskap - hitta vägen till struktur och framtidstro under en föreläsning med Anders Danell!

Anders Danell har blivit känd som en riktig superrektor efter att han lyckades att vända den negativa spiral som Gränbyskolan i Uppsala hade hamnat i. Redan från dag ett drog han igång med att ingjuta framtidstro bland medarbetarna under ett möte som senare har beskrivits som ett väckelsemöte.

Tillsammans med personalen Anders Danell fått skolan inte bara på rätt köl igen, utan även till att målmedvetet arbeta mot målet att bli bäst i landet år 2020 – ett mål som hade blivit utskrattat för ett år sedan.

Som chef, föreläsare, pedagog, språkvetare, historiker, litteraturvetare och författare har Anders Danell många verktyg att använda i sitt arbete. Han blandar vetenskaplig teori och erfarenheter från sin breda yrkeskarriär med ett mod och en entusiasm som smittar av sig på både medarbetare som åhörare. Krydda detta med en självsäkerhet och ett aktivt jantelagsmotstånd och du har en svårslagen motiverare i form av Anders Danell.

Föreläsningarna med Anders Danell bygger både på erfarenheter från hans chefsvardag och på vetenskap inom ledarskapsteori och pedagogisk litteratur. Praktiska exempel varvas med utvecklande och underhållande teori, och du får med dig unika insikter och smarta verktyg du kan börja använda direkt i din vardag! Föreläsningarna spänner över ett brett spektrum av olika aspekter av ledarskap, så det finns alltid en som passar för dig och din organisation.

I vår spännande intervju med Anders Danell kan du läsa mer om honom och hans föreläsningar. Du hittar den här!

Visa föreläsningar med Anders Danell

  ”Hej, jag är din chef.” – Kickstarta i ditt ledarskap!

  • “Första året vill jag inte förändra något, utan bara lära mig mer om verksamheten jag ska leda”. Ett vanligt uttalande hos nya chefer, men ett uttalande som Anders Danell har mycket liten förståelse för. Behovet av nya chefer håller på att bli rekordstort i Sverige i takt med att allt fler äldre chefer går i pension. En ny chef måste direkt ta ett fast tag om rodret och tydligt visa vägen, även om det kan kännas lite läskigt.
  • Anders Danell vill inspirera alla chefer att kickstarta i sina nya roller och utmana dem att till fullo axla sina roller som ledare. Frågor som reds ut är bland annat: hur skapar du framtidstro? Hur manövrerar du dina medarbetare mot ett gemensamt mål? Vad ska du särskilt tänka på när du blir chef för dina gamla arbetskamrater? Och hur behåller du din hälsa, glädje och ditt humör som chef?
  • Längd: från en inspirerande lunchrast till två dagars workshop

  Att vända en verksamhet: från stillastående till framgång

  • Vad krävs för att få ett vilset skepp på rätt kurs igen? Anders Danell ger dig svaret i den här föreläsningen om en verksamhets väg från stillastående till full fart framåt. De flesta kurvorna pekade nedåt för Gränbyskolan i Uppsala, men med ett kickstartande ledarskap har den nu kommit på fötter igen. Anders Danell delar med sig hemligheten bakom denna bragd och insikten om att alla dåliga lägen kan vändas till goda.
  • Föreläsningen ges i två versioner: en allmän som riktar sig till chefer inom alla verksamheter, och en som riktar sig till skolpolitiker och skolledare.
  • Längd: från 30 min. till två dagars workshop

  Virtues and challenges of the Swedish school system

  • Här är skälet till att 180 sydkoreanska rektorer ville besöka Gränbyskolan i Uppsala – av alla grundskolor i Sverige! Föreläsningen riktar sig till utländska delegater som vill få en blixtsnabb orientering i svensk skola och dess utmaningar och styrkor. Anders Danell beskriver svenska elevers, lärares och rektorers villkor och bjuder på en analys av vad som måste göras för att rädda den svenska skolan. Det har dock kanske inte varit så illa som många har trott, och den här föreläsningen övertygar om att svensk skola nu har börjat klättra upp igen.
  • Längd: 60 min. Språk: engelska

  Svensk skola som den verkligen är – i turbofart!

  • Vår svenska skola äger verktygen för att återigen bli ett världsledande skolsystem, men det krävs först några modiga rektorer för att det ska ske. Anders Danell brinner för skolfrågor, och anser sig ha hittat lösningen för hur vi i Sverige ska börja driva skolor i toppklass. Han ger en bild av hur skolsystemet egentligen ser ut idag och krossar fördomar från skrämselpropaganda i media.
  • Föreläsningen vänder sig till alla som är intresserade av svensk skola, dess framtid och vad som måste göras för att den ska bli bättre – och världsbäst.
  • Längd: 60 min.
Skicka en oförpliktande förfrågan på Anders Danell

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Anders Danell