Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra erfarna konsulter
profile-cover-generic-06

Omvälvande analyser om företagande och varför vi bör tänka nytt

Alf Rehn föreläsning

Alf Rehn

Professor i företagsekonomi med föreläsningar som avslöjar hemligheterna bakom kreativitet och nyskapande.

Skicka enkelt en fråga om pris och datum
Skicka en icke-bindande förfrågan på Alf Rehn

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Professor Alf Rehn vänder upp och ner på allt du trodde du visste om innovation, ekonomi och företagskultur. Med en kombination av skarpa akademiska analyser, kreativa lösningar och en överraskande livssyn har han utmanat tusentals åhörare över hela världen att våga tänka nytt. Ta chansen att höra en väl ansedd akademiker, en provocerande tänkare och en skicklig talare avslöja hemligheten bakom ett modernt företagande. Boka en spännande Alf Rehn föreläsning!  

Alf Rehn blev professor redan som 31-åring, som Skandinaviens yngste. När han inte undervisar på Åbo Akademi reser han runt i världen och föreläser, forskar och utmanar till nya tankesätt. Han han hämtar inspiration från både populärkultur och filosofi när han visar vad som krävs för att lyckas som företagare även i framtiden.

Många talar om innovation och företagskultur, men ingen talar om det på samma sätt som Alf Rehn. I stället för att bara mata oss med samma modeord som vi har hört hundratals gånger utmanar han vårt sätt att tänka. Genom att säga saker som de är kan han ibland provocera, men alltid engagera och inspirera oss till att vilja och våga tänka nytt.

En Alf Rehn föreläsning levererar nya sätt att se på organisation, ekonomi och ledning. Han är en väl ansedd akademiker med texter som har publicerats i flera ledande vetenskapliga tidskrifter, och en flitigt anlitad föreläsare med uppdrag världen över. År 2016 kom han med på listan över ”the 30 management thinkers most likely to shape the future of how organizations are managed and led”, av Thinkers50, världens främsta listning av management-tänkare.

Under en Alf Rehn föreläsning visar han hur du med effektiva metoder kan skapa en miljö och en arbetskultur som stimulerar till idéer, och avslöjar hemligheterna bakom en riktigt bra innovation. Föreläsningarna ges på svenska, engelska eller finska och är alltid skräddarsydda så de passar dina ändamål och behov!

Ta del av några av Alf Rehns bästa tips redan nu! Du hittar dem här i vår exklusiva intervju.

Alf Rehn är en av skribenterna på vår blogg.

Foto: Henry Harrison

Visa föreläsningar med Alf Rehn

  Alf Rehn föreläsning

  Kreativa kulturers uppgång och fall

  • Ofta tänker vi på kreativitet främst som en individuell egenskap, men för organisationer är det så gott som alltid den kreativa kulturen som är den allra viktigaste.
  • I den här Alf Rehn föreläsningen diskuterar professorn hur vi missförstår vår egen kreativitet, varför sättet idéer dör på berättar mer om en organisation än huruvida den kan skapa idéer, och vilka de fyra viktigaste egenskaperna för en kreativ kultur är.

  Alf Rehn föreläsning

  Farliga idéer – varför kritik är underbart och dina mest förbjudna tankar är dina allra viktigaste

  • Kreativitet presenteras ofta som något trevligt, mysigt och gulligt. I själva verket är kreativiteten motsatsen till detta.
  • I denna Alf Rehn föreläsning avslöjar han varför det är viktigt att lura sin hjärna, varför kritik är livsnödvändigt för kreativitet, varför “tänk utanför boxen” är skitsnack, och hur vi kan lära oss att gå långt bortom det vardagliga tänkandet.

  Alf Rehn föreläsning

  Rädda innovationen!

  • Innovation är populärt att snacka om, och det finns ingen brist på innovationskonferenser och -konsulter. Men hjälper allt detta snack oss att innovera?
  • I den här provokativa föreläsningen argumenterar professor Alf Rehn för att vi egentligen lider i innovationskrisens tidevarv, att innovationsstress och -trötthet blivit folksjukdomar, och att innovationssnacket egentligen leder till mindre innovation.
  • Alf Rehn presenterar även ett program för att rädda innovationen, både i samhället och i våra organisationer.

  Alf Rehn föreläsning

  Framtid och tabu – om varför framtiderna du inte kan se är de allra viktigaste

  • Väldigt många pratar idag om framtiden. Det spännande är dock hur liknande alla deras berättelser är. Det är digitalisering och 3D-printning, urbanisering och Kina.
  • I denna Alf Rehn föreläsning om framtidstänkandets problem och möjligheter visar professorn hur lätt vi missförstår framtiden, hur vårt framtidstänkande liknar ett paket från IKEA, varför rädsla är en kompetens inom trendspotting, vad som kännetecknar ett företag som är redo för framtiden – och hur ditt företag kan bli ett sådant.
Skicka en icke-bindande förfrågan på Alf Rehn

Skicka enkelt en förfrågan till oss. Du får snabbt svar på exempelvis pris och datum.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Eller ring till oss på

Tfn: 031 38 37 000

Föreläsningsämnen med Alf Rehn