Laddar innehåll ...

Alexander Bard - Filosof, musiker, producent, debattör och författare

Alexander Bard

Filosof, musiker, producent, debattör och författare

Alexander Bard underhåller och omvälver när han föreläser om globalisering, IT, informationssamhället makt och ekonomi. Han  har konsekvent toppbetyg från alla stora konferenser runt om i världen. Han briljerar med att  klottra sina anteckningar på stora whiteboards istället för att leverera bara ännu en förutsägbar PowerPoint-presentation.

Kostnadsfri förfrågan

Skicka oss en förfrågan. Du får snabbt svar på vilka möjligheter som finns.
Det är naturligtvis helt oföpliktande.

 • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Alexander Bard är musikproducent, artist och väldigt mycket mer. Han är provokativ debattör, bästsäljande författare, filosof och en mycket efterfrågad föreläsare. Med en rapp tunga och ett ännu snabbare huvud skakar han om vår världsbild med unika iakttagelser och brutal argumentation.

Efter studier vid Handelshögskolan i Stockholm började Alexander Bard på allvar med musik. Snart var karriären igång, han grundade det största oberoende skivbolaget i Sverige, där han även jobbade som producent. Alexander Bard var även medlem i 90-talsbandet Army of Lovers, som har sålt över sju miljoner album världen över. Senare har vi kunnat uppleva Alexander Bard i band som Gravitonas och BWO, även dessa väldigt framgångsrika.

Tillsammans med Jan Söderqvist har Alexander Bard skrivit fyra böcker, bland annat ”Nätokraterna” och ”Synteism”, där han blandar sina paradgrenar: IT-samhället, samtiden, framtiden och filosofi. Tänk om individualismen är en religion och verkligheten är virtuell? Tänk om Gud är den knutpunkt där allas drömmar kan kopplas ihop i realtid – den knutpunkt som kallas Internet?

I sina föreläsningar tar Alexander Bard upp dessa frågeställningar och många fler. Han visar hur spelreglerna ändras i dagens IT-samhälle nu när vi har gått från att passivt ta emot framtiden till att aktivt vara en del av den. Alexander Bard anlitas ofta som föreläsare av Handelshögskolan i Stockholm och av många andra institutioner och verksamheter i världen.

Boka en föreläsning med lika delar överraskning, underhållning och banbrytande kunskap!

Foto: Mikolai Berg

  Föreläsningar med Alexander Bard

  • Paradigmskiftet från massmedia till interaktivitet
  • IT-historia
  • The Ethics of Interaktivitet – Den revolutionerande övergången från moral till en ny etik i nätverkssamhället
  • Global politik i globaliseringens tidsålder
Relaterade Föreläsare

Föreläsningsområden