Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Film

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet film. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Film

  • Ända sedan man utvecklade de levande bilderna i slutet av 1800-talet har filmindustrin underhållit hela världen och växt sig allt större och starkar. Från början handlade det om bilder i svartvitt utan ljud, men sedan dess har det både tillkommit ljud, färg och ändlösa tekniker och specialeffekter. USA har en betydande roll på den internationella filmscenen, men de sista åren har Sverige också utmärkt sig på filmfronten – övervägande med skådespelare men också med svensk film.
  • Föredrag om film kan vara både av instruktörer, manusförfattare, skådespelare eller kritiker. Instruktörer och manusförfattare kan berätta om specifika filmer och bidra med många underhållande anekdoter från arbetet med dessa filmer.
  • Dessa föredrag passar skolor och offentliga institutioner som bibliotek och kvällsskolor och olika verksamheter kan också ha fördel av att höra en skådespelare som med stor erfarenhet kan förklara hur man bäst presenterar sin agenda och hur man bäst för lyssnarens uppmärksamhet.