Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Fängelse

Om man inte har någon i sin närhet som har eller sitter i fängelse kan det verka väldigt främmande och för med sig massor av frågor. Men om kortet vänds om man har en anhörig eller närstående så kan det vara svårt med fördomar och att inte ha dem nära. Boka en föreläsning genom Athenas och lär dig mer om fängelset eller hur man kan stätta en anhörig i fängelse.


Om Fängelse

  • Fängelser har funnits som en del av människans samhällsstruktur länge, nästan ända sedan civilisationens födsel. Vissa hävdar att fängelse för individer som motsatt sig samhällets lagar och regler är ett rättvist och nödvändigt straff, medan andra anser att fängelsevistelse alltid är av ondo.
  • I Sverige delas fängelser, eller anstalter, in i tre säkerhetsklasser för att begränsa riskerna för personal och intagna och minimera chanserna till rymningsförsök.
  • Vilka typer av fängelser finns och hur fungerar de? Hur behandlas fångarna, vilka rättigheter har de och vad har statistikerna kommit fram till angående fängelsernas förmåga att avbryta de intagnas brottsliga bana?
  • Föredrag om fängelse ser närmare på detat svåra ämne och försöker ge svar på några av de många – och svåra – frågor som finns.