Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Fake news

Fake news är ett hett ämne just nu, det kan dels bero på att information sprider sig väldigt fort i dagens samhälle tack vare olika sociala kanaler. Där mest missvisande informationen flödar är Twitter. Ibland är det bara en åsikts som yttras som sedan någon tar som information och tror att det är sant och för det vidare eller så vill någon helt enkelt sprida falska nyheter. Boka en föreläsning och lär dig hur och vad man kan lita på hur man blir källkritiskt. Hör av dig till oss på Athenas så hjälper vi dig hitta en föreläsare som passar just ditt evenemang!

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
  • Fake news någon som verkligen varit på tapeten den senaste tiden. Men vad är fake news och vart kommer det ifrån? Falska nyheter kan komma ifrån journalister som helt enkelt sprider falska nyheter eller rykten eller propaganda som flertalet människor går på och sprider det vidare i tron om att det är sanning.
  • Den mesta av dagens falska nyheter kommer i från Twitter. Oftast är det att man sprider missvisande information om en viss typ av människor. Oftast inom HBTQ+, religion, politik, eller etnicitet.
  • I föreläsningar om Fake News får du lära veta hur man identifierar falska nyheter och hur man hittar källorna till de uppgifter som sägs. Vi har inspirerande talare som får ditt event att bli så givande det kan bli.