Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Fairtrade

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet Fairtrade. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.

 

Att handla Fairtrade handlar om att de som skapat varan också har haft det bra, i form av okej anställningsvillkor, inte bli utsatt för besprutning, att de får en viss summa tillbaka av varan man köper. Det visar också att vi konsumenter ställer krav på att arbetarna ska ha det bra. Produkter som ofta är fairtrade märkta är kaffe, banan, och choklad. Nu har även kläder börjar ge sig in i branschen och börjat få utrymme.


Om Fairtrade

  • Att köpa produkter som kaffe, kakao, socker, bananer, ris och bomull – egentligen merparten av de produkter vi importerar från andra länder – kan leda till sämre livsvillkor för odlarna. Fairtrade är en oberoende produktmärkning som skapar bättre förutsättningar för odlarna.
  • Odlarna får både bättre betalt för sina varor och extra pengar till sitt lokala samhälle. Detta i kombination med tryggare handelsavtal förbättrar vardagen för den som är utsatt och som annars inte har tillräckligt med pengar. Fairtrade kämpar också för att motverka t.ex. barnarbete och global rättvisa.
  • Föreläsningar om ämnet Fairtrade kan handla om allt från mänskliga rättigheter, globalisering och ekonomi till biståndsarbete och socialt entreprenörskap.
  • Föreläsningarna eller föredragen med Fairtrade som tema passar bra till dig och din verksamhet som t.ex. säljer eller hanterar matvaror och vill använda Fairtrade-produkter. De lämpar sig också väl för olika utbildningsverksamheter och institutioner, bl.a. globala studier, utvecklingsstudier, statsvetenskap, sociologi, socialantropologi etc., där det finns ett intresse för att lära sig mer om mänskliga rättigheter, globalisering och rättvisa.