Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Drycker

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet drycker. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Drycker

  • Mat och dryck heter det ju, men vad ska man dricka till maten? I vilka situationer dricker vi vad – när är det rätt att ta en kall öl och när bör man hålla sig till en kopp te eller kaffe?
  • I Sverige har vi en kultur där intag av alkoholhaltiga drycker är normaliserat. Ofta är det en social och festlig företeelse, men för många kan intaget bli problematiskt och utveckla sig till alkoholism. Ett annat problem med vår kultur är att alkoholen kan bli ett hinder mellan oss och dem som inte dricker alkohol, t.ex. invandrare med muslimsk bakgrund. Dessutom finns det klara hälsorisker förbundna med ett för stort alkoholintag.
  • Runt om i Sverige har även drycken kaffe stort fäste, och på samma sätt som det finns sofistikerade vinkännare finns det passionerade kaffedrickare.
  • Föredrag om dryck kan handla om de många saker man kan dricka – läsk, kaffe, te, saft, vatten, öl eller vin – deras olika hälsoeffekter och hur drycker kan framhäva matens smak.