Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Dopning

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet dopning. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Dopning

  • Dopning är ett begrepp vi framför allt känner igen från elitidrottsvärlden. Att dopa sig innebär att höja sin fysiska prestationsförmåga onormalt mycket, ofta genom att använda sig av mer eller mindre lagliga substanser. Detta förekommer också i motionskretsar, där vissa kroppsbyggare hoppas att de med hjälp av anabola steroider ska kunna bygga ännu större muskler och därmed få en mer estetiskt tilltalande kropp.
  • Dopning är olagligt, det skapar orättvisa förutsättningar i idrottstävlingar och är dessutom direkt skadligt på individnivå. De flesta tävlingar och även idrottsföreningar anordnar stränga dopingkontroller, både för att undvika att inkludera dem som dopat sig och som förebyggande arbete.
  • Men har dopningen kommit för att stanna? Ska man behöva leva med tvivlet kring att tävlingar som Tour de France eller OS är dopingfria? Vad kan man göra åt problemet?
  • Föredrag om dopning ser närmare på frågor som dessa.