Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om DDR

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet DDR. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


    Om DDR

    • DDR står för Duetsche Demokratische Republik, en europeisk stat som existerade från 1949 till 1990. I dagligt tal brukar man kalla DDR för Östtyskland.
    • DDR blev till efter andra världskriget, då Europa delades upp mellan supermakterna USA och USSR. DDR var en del av den kommunistiska Warszawapakten.
    • DDR var ett mycket stängt land, vilket Berlinmuren demonstrerar. Muren markerade på brutalt vis gränsen mellan öst och väst och står som ett mörkt kapitel i moderna Europas historia.
    • Föredrag om DDR ser närmare på Östtyskland och statens plats i europeisk historia, om förbindelserna till Kalla Kriget, kommunismen, Stasi och mycket mer.