Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om CP

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet CP. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om CP

  • CP (cerebral pares) innebär att man någon gång innan man fyllt två år har fått en skada på hjärnan. Skadan medför att en eller flera muskler i kroppen inte fungerar som de ska. Detta beror på att hjärnan inte kan styra de utsatta musklerna till fullo.
  • Hur omfattande symtomen är varierar från person till person. För vissa kan en CP-skada vara lika med att leva med ofrivilliga rörelser i hela kroppen eller att sitta i rullstol. För andra kan det röra sig om ett ben som släpar efter något, försämrad motorik eller balanssinne etc.
  • Föreläsningar eller föredrag om ämnet CP eller cerebral pares kan handla om allt från den senaste forskningen om CP till hur det är att leva med funktionsnedsättningen. Hur blir man t.ex. bemött av samhället och hur skapar man sig ett bra liv trots hinder? Våra föreläsare i ämnet är duktiga på att inspirera och motivera dig som lyssnar till att vända motgång till framgång – en rejäl inspirationsinput till dig och dina medarbetare!
  • Föreläsningarna eller föredragen med CP som tema passar även bra till dig och dina medarbetare som jobbar nära människor med funktionsnedsättningen och som vill få redskap till att hjälpa och ett bra bemötande. De är också lämpliga till dig som själv är drabbad eller anhörig och som vill få nya perspektiv.