Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Cirkulär ekonomi

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om cirkulär ekonomi. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi hittar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang!


Om Cirkulär ekonomi

  • En växt kommer upp ur jorden. Växten äts av ett djur som äts av ett annat djur. Sista djuret i kedjan dör och blir till jord. En ny växt kommer fram. I naturen sker allt i kretslopp, men vi människor har börjat leva efter ett helt annat system: linjär ekonomi.
  • Alla som kommit i kontakt med hållbarhetsfrågor har också hört om problemet med den linjära ekonomin. Vi extraherar en resurs, förädlar och slänger. På engelska beskrivs det som en “take-make-dispose”-modell, där det finns en tydlig början och ett tydligt slut: på en soptipp, i ett vattendrag eller längst in i förrådet. Vem som helst kan räkna ut att det inte håller i längden, och faktum är att sinande resurser och föroreningar redan är ett problem.
  • Med cirkulär ekonomi går vi tillbaka till ett kretsloppstänk. Ett miljövänligare val och ett absolut måste om vi vill kunna fortsätta leva på den här planeten. Den nya modellen heter återanvänd-minimera-återvinn (“reuse-reduce-recycle”), där konsumenter blir användare och vi flyttar fokus från prylar till funktioner.
  • Flera företag har redan insett fördelarna med cirkulär ekonomi – både för miljön och i form av sparade pengar. Rolls Royce säljer inte längre sina flygmotorer utan hyr ut dem enligt “power by the hour”. H&M:s klädinsamling, Renaults “remanufactured”-tjänster, Philips pay-per-lux-system och Nissans batteri-leasing är andra exempel.
  • Här hittar du föreläsare som kan berätta mer om hur cirkulär ekonomi fungerar och hur du kan börja dra nytta av den!