Laddar innehåll ...

Föreläsare om Buddhismen

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet buddhism. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


    Om Buddhismen

    • Buddhismen är en av de stora världsreligionerna. Man menar kunna spåra buddhismen tillbaka till år 400-500 f.Kr. och de tidigaste tecknen finner man i Indien. Sedan dess har buddhismen spridit sig till stora delar av Asien.
    • I sin klassiska form har buddhismen sina rötter i Siddharta Hautamas filosofiska lära. Gautama blir genom upplysning till Buddha och predikar att livet är ett ändlöst kretslopp av födsel, sjukdom och död och att människan måste försöka bli fri från detta genom att nå Nirvana, ett tillstånd av total frihet och man är fullt uppvaknad. 
    • Buddhismen är fortfarande en populär religion, särskilt på den asiatiska kontinenten. Man menar att omkring 1,5 miljarder människor i världen är buddhister.
    • Föredrag om buddhismen belyser religionen, filosofin bakom och tar upp de historiska och moraliska aspekterna.