Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Blues

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet blues. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


    Om Blues

    • Bluesmusikens rötter finns ursprungligen hos de afrikaner som en gång i tiden blev förda till Amerika som slavar. Musiken förenar element från traditionell afrikansk musik med europeisk musik och ger ofta uttryck för frustrationer, sorg eller vrede.
    • Den traditionella bluesen är oftast uppbyggd kring tolv takter och tre ackord och detta grundformat har utvecklat sig vidare i riktning av den klassiska rock’n’rollen. Bluesskalor hittar man traditionellt sett också i jazzen och i dag finns de på olika vis i de flesta musikformerna, från pop och rock till techno och klassisk.
    • Några av bluesmusikens kända namn är pionjärer som Robert Johnson, Memphis Slim och Mississippi John Hurt. Som senare exempel kan anges folk som Muddy Waters, John Lee Hooker och B. B. King.
    • Föredrag om blues kan dyka ner i bluesmusikens historiska och sociala rötter, se närmare på de musikaliska byggstenarna eller kanske kretsa kring specifika musiker och deras karriärer.