Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Blodtryck

Blodtryck är något som många inte lägger speciellt tanke på förrän det förändras på något sätt. Att ha för lågt eller för högt blodtryck är farligt på olika sätt och det finns olika mediciner eller åtgärder för att lösa det. Ett blodtrycksfall har nog alla varit med om när man ställt sig upp för fort, kan man på något sätt eliminera detta? Få koll och den senaste vetenskapen kring ämnet och ta hand om ådror, kärl, och hjärtat på bästa sätt. Boka via oss på Athenas!


Om Blodtryck

  • Blodtrycksvärdena anger hur stort tryck som blodet utsätter blodkärlen för. Man mäter typiskt blodtryck genom att blåsa upp en manschett runt armen, för att sedan långsamt låta luften siva ut igen.
  • En blodtrycksmätning anges med två tal, t.ex. 120 över 80. Det första talet står för det systoliska trycket, det andra för det diastoliska. Det systoliska trycket är arbetstrycket och diastolen det så kallade vilotrycket.
  • I vilka situationer är det viktigt att mäta blodtrycket och vad innebär det att ha för högt blodtryck? Vad kan det innebära för ens hälsotillstånd? Hur kan man sänka sitt blodtryck?
  • Föredrag om blodtryck ser närmare på detta viktiga fenomen.