Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Bipolär sjukdom

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet bipolär sjukdom. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Bipolär sjukdom

  • Bipolär sjukdom, tidigare kallat manodepressiv sjukdom, är en psykisk sjukdom som kännetecknas av perioder med förhöjt stämningsläge, mani eller hypomani, och andra perioder med depression. Mani eller hypomani ger en ökad energinivå och en hög impulsivitet som kan ha ödesdigra konsekvenser socialt och ekonomiskt. Det kan också leda till allvarliga psykoser.
  • De flesta med diagnosen bipolär sjukdom kan leva normala liv och vara symptomfria i långa perioder med hjälp av medicineringr. Men ibland ger sig sjukdomen tillkänna och blossar upp, t.ex. p.g.a. stress eller andra utifrånkommande faktorer. Då gäller det att vara uppmärksam, både som diagnosticerad och som anhörig.
  • Vad bör man tänka på som anhörig till en med bipolär sjukdom? Hur gör man om man misstänker en depression eller en mani? Hur kan sjukdomen yttra sig och vad är behandlingsmöjligheterna?
  • Psykiska sjukdomar har länge varit ett stigmatiserat ämne. I dag vet vi att det är du, jag, grannen och farmor som kan drabbas. Boka en föreläsning för ökad insikt i denna viktiga fråga.