Laddar innehåll ...

Föreläsare om Bildkonst

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet bildkonst. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Bildkonst

  • Bildkonsten räknas ofta som en av de finaste och mest traditionsbundna av konstarterna, och de mest berömda konstverken i världshistorien säljs för svindlande summor.
  • Vad är det som gör att verk av Hieronymus Bosch, Vincent van Gogh och Pablo Picasso fascinerar oss än i dag?
  • Det finns många olika uttryck, stilarter och historiska perioder inom bildkonsten, från det figurativa till det abstrakta, från realismen till surrealismen.
  • Föredrag om bildkonst kan handla om bildkonsten i ett historiskt perspektiv, bjuda på en genomgång av olika konstperioder eller fokusera på en enskild konstnär eller en grupp konstnärer. De kan passa kulturella institutioner, intresseorganisationer eller skolor, som vill ha en inblick i ett speciellt område av bildkonsten eller en debattkväll om konstens kultur och historia.