Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Bibeln

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet bibeln. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Bibeln

  • Bibeln är den samling av heliga skrifter som ligger till grund för kristendomen. Bibeln består av två delar, det nya och det gamla testamentet.
  • Även om det nya testamentet är en fortsättning på det gamla är det på många sätt två mycket olika skrifter, med olika syn på moral och annat.
  • Bibeln är inte bara grunden för den kristna tron, men också fundament för en väsentlig del av framför allt den västliga kulturen och i viss mån också konst och politik. I dag är det dock få människor som faktiskt har läst hela verket.
  • Föredrag om bibeln kan vara från en religiös, historisk, kulturell eller filosofisk vinkel – för vinklar finns det gott om!