Laddar innehåll ...

Föreläsare om Bergsbestigning

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet bergsbestigning. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Bergsbestigning

  • Bergsbestigning är på många sätt den ultimata symbolen för människa vs. natur; den lilla, sårbara människan som försöker bemästra den stora, vilda naturen.
  • Det är många detaljer som ska stämma för att man ska klara av att bestiga ett berg. Först och främst är det viktigt att man planerar sin bestigning noggrant, speciellt om det är tal om att man ska befinna sig på mycket höga höjder.
  • Ofta behöver man vara i både fysisk och mental form inför en bergsbestigning, då det är en krävande process som också alltid innebär ett visst mått av fara.
  • Föredrag om bergsbestigning tar upp dessa ämnen, och kanske har föredragshållaren själv provat en bergsbestigningsexpedition och kan dela med sig av nyttiga erfarenheter.