Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Balett

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet balett. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Balett

  • Balett räknas ofta som en av de mest traditionsbundna av dansstilar. Det krävs enorm hängivenhet, smidighet och styrka för att utöva balett.
  • De duktigaste balettdansarna börjar redan som små barn, eftersom det krävs disciplin och många, många år av stenhård träning för att bli tillräckligt bra.
  • Flera stora mästare har skrivit baletter – mest känd är kanske Tjajkovskij med verk som Svansjön och Nötknäckaren. Men även i nyare tid har flera klassiska komponister arbetat med balettmusik, bland annat Philip Glass.
  • Föredrag om balett kan handla om balettmusiken såväl som danskonsten samt den hårda träning och inlärning som man förbinder med balett.