Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Ätstörningar

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet ätstörningar. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Ätstörningar

  • Det finns många olika former för ätstörning och man kan inte alltid se det på utsidan. Gemensamt för alla ätstörningar är att mat, tanken på att äta eller inte äta, tar upp en stor del av den drabbades tid och energi. Ofta ligger en dålig självkänsla och förvrängd kroppsbild i bakgrunden. En önskan om att dämpa vissa känslor eller att uppleva en känsla av kontroll spelar också ofta in.
  • Ätstörning kan t.ex. handla om att banta genom att äta ingenting eller minimalt (anorexi), att hetsäta, att hetsäta för att sedan kräkas (bulimi) eller att vara sjukligt upptagen med att träna mycket och äta “rätt” (ortorexi).
  • Föreläsningarna som handlar om ätstörningar kan ge en djupare inblick i hur det är att leva med en ätstörning, hur man kan bli frisk igen, hur ätstörningar kan förebyggas och vad man kan göra om man misstänker att en i ens omgivning lider av en ätstörning. Föreläsningarna passar perfekt till skolor och andra utbildningsinstanser, vårdbranschen, reklambyråer och andra intresserade.