Laddar innehåll ...

Föreläsare om Aspergers

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet Aspergers. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Aspergers

  • Aspergers eller Aspergers syndrom, även förkortat AS, är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning och räknas som en form av autism. Den som har Aspergers syndrom kan ha symtom som gör att det sociala samspelet försvåras.
  • Diagnosen medför nämligen ofta att man har problem med att tyda kroppsspråk och avläsa signaler. Man kan likaså tolka det som sägs i ett samtal, tankar och känslor på ett annorlunda sätt än andra.
  • Föreläsningar eller föredrag om ämnet Aspergers eller Aspergers syndrom kan handla om allt från hur det är att leva med diagnosen till hur man som familj hanterar vardagen när någon har Aspergers. De kan likaså belysa den senaste forskningen om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, autism och Aspergers syndrom.
  • Föreläsningarna eller föredragen med Aspergers som tema passar bra till dig och dina medarbetare som i ert dagliga arbete möter människor och som behöver få redskap till att kunna hjälpa människor med Aspergers och autism. Ni kan t.ex. jobba på en skola eller inom sjukvården. Det kan också vara värdefullt för dig som är anhörig att lyssna på en föreläsning med detta tema.