Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Anorexi

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet anorexi. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Anorexi

  • Anorexi, eller anorexia nervosa, är en psykisk åkomma som tar sig uttryck i ätstörningar. Den som är drabbad av anorexi svälter sig ofta – i de svåraste fall med livet som insats.
  • Anorexi förekommer ofta hos tonåringar, historiskt mest hos flickor men i stigande grad hos pojkar. Ofta kan man relatera sjukdomen till dåligt självförtroende och en dålig självbild, där man genom att öka sin självkontroll till max hoppas kunna passa in i de smala ramar som man tror att samhället satt upp för en – kroppsligt och beteendemässigt.
  • Det är ofta svårt att behandla anorexi, i motsättning till många andra sjukdomar är det inte säkert att patienten vill bli frisk eller ens förstår att hen är sjuk. Det finns dock kliniker runt om i landet som specialiserat sig på att behandla just anorexi.
  • Föredrag om anorexi vänder sig till drabbade och anhöriga såväl som till folk inom alla delar av vården och utbildar oss i detta svåra och allvarliga ämne.