Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Ångest

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet ångest. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Ångest

  • Ångest karakteriseras av en känsla av rädsla, oro eller stark nervositet. Ångest kan uppstå som följd av en obehaglig situation som har varit, något man fruktar i framtiden som led i fysisk eller psykisk sjukdom eller utan någon egentlig grund. Dessa känslor är en del av livet, men vissa individer upplever oftare ångest än andra.
  • Ångest finns i olika grader, från den naturliga ångest alla människor känner någon gång i livet till det akuta syndromet panikångest. Panikångest slår till plötsligt och är över på ett par minuter. Många beskriver upplevelsen av panikångest som att de blir extremt rädda och tror att de ska dö.
  • Föreläsningar om ångest kan hjälpa till att förstå sjukdomen bättre eller ge redskap att behandla sin egen ångest. Föredragen ägnar sig både till öppna forum, som bibliotek, till slutna som skolor eller föreningar. Det är något som är relevant för alla människor, stora som små, då det är givet att vi antingen själva någon gång upplever stark ångest, eller har en närstående som gör det.