Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Allsång

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet allsång. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Allsång

  • Allsång är ett socialt musikkoncept som går ut på att människor möts i sång. Oftast handlar det om sånger eller visor som är kända för det sällskap som samlas, och endast texten är därför upptryckt på förhand i ett häfte eller en sångbok. Under en ledare eller någon som tar uppsången sjunger man de utvalda sångerna tillsammans, ibland även med ackompanjemang.
  • I TV-programmet Allsång på Skansen implementeras konceptet på nationell nivå, och för många svenskar är det detta program som tankarna osökt vandrar till när ordet “allsång” nämns. Allsången är dock också vanligt förekommande i Sverige i studentsammanhang, på kräftskivor och på äldreboenden etc.
  • Vad är det med allsången som lockar oss svenskar, är det musiken, gemenskapen, nostalgin eller en salig blandning? Ett föredrag om allsång tar upp detta gemytliga ämne och diskuterar historia såväl som aktuella företeelser relaterat till det. Kanske kan det rent av tas upp en sång eller två!