Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Aktiv dödshjälp

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet aktiv dödshjälp. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om Aktiv dödshjälp

  • Eutanasi, eller aktiv dödshjälp, är att avsluta en människas liv efter att denne har önskat det, på ett så humant och smärtfritt sätt som möjligt. Det kan t.ex. röra sig om en önskan från en patient med dödlig, kronisk sjukdom, som vill slippa genomlida de outhärdliga sjukdomsplågor de har eller vet hägrar i horisonten.
  • Aktiv dödshjälp är inte lagligt i Sverige idag, utan endast passiv dödshjälp är tillåtet. Passiv dödshjälp är att avbryta alla livsuppehållande åtgärder för en redan döende patient efter dennes önskan, varefter patienten får somna in av sig själv.
  • Debatten kring aktiv dödshjälp är ständigt aktuell och upphör aldrig. Vem har egentligen rätten att bestämma över liv och död? Är det rimligt att en människa med alla medel hålls vid liv trots obotlig, smärtsam sjukdom och en önskan om att få avsluta sitt liv?
  • Föredrag om aktiv dödshjälp reser dessa tunga, svårdiskuterade dilemman till ytan.