Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om Afghanistan

Undrar du vad som händer i Afghanistan? Då har vi på Athenas har vi talare, föreläsare som är experter på just Afghanistan. Kolla in talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Om du har svårt att bestämma dig så ring till oss redan idag eller fyll i kontakt formuläret så hör vi av oss snarast.


Om Afghanistan

  • Den 7 oktober 2001 gick USA in i Afghanistan som svar på terrorattentatet mot World Trade Center den 11 september. Målet var att fånga Usama Bin Ladin, ledaren för terrororganisationen Al-Qaida. Sverige bidrar sedan årsskiftet 2001/2002 till insatsen i Afghanistan – Sverige har därmed varit en del av kriget i över 10 år och flera soldater har i samband med detta mist livet.
  • I Afghanistan har lantbruksproduktionen stigit avsevärt sedan 2002 och landet har enorma tillgångar i form av bland annat koppar, järn, naturgas och olja. Även narkotika utgör en stor del av exporten och det uppskattas att omkring 87% av allt opium på världsmarknaden kommer från Afghanistan.
  • Afghanistan har hägrat i medierna länge och fortsätter att vara ett hett ämne i nyhetsrapporteringen. Ett föredrag om Afghanistan kan handla om landet som sådant, dess historia eller vad det betyder för oss och världen idag. Det är särskilt intressant på det politiska planet och lämpar sig bland annat till offentliga arrangemang.