Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om ADHD

ADHD är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning som innebär att man kan ha svårt att koncentrera sig längre stunder samt att man kan vara hyperaktiv. Det finns olika typer av ADHD och för varje person med funktionsnedsättningen har det på olika sätt. Boka in en föreläsning om ämnet och lär dig allt du behöver veta för att ge bra stöd eller hur man kan hantera det om man själv har det. 

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.
  • Adhd är förkortningen på den neuropsykiatriska funktionsnedsättningen Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder. Att ha den neuropsykiatrisk funktionsnedsättning kan innebära att man har svårt för att koncentrera sig och rikta uppmärksamhet mot något eller någon längre stunder. Ofta gör man också saker utan att tänka efter först. Barn som vuxna och kvinnor som män kan ha diagnosen.
  • Den som har funktionsnedsättning kan likaså uppleva sociala svårigheter, vara trött, hyperaktiv eller ha svårt att komma igång med uppgifter. Som med andra neuropsykiatriska funktionsnedsättningar spelar olika situationer och sammanhang roll för hur man påverkas och känner sig. Det är därför det är viktigt att omgivningen visar förståelse och har kunskap om diagnosen.
  • Föreläsningar eller föredrag om ämnet kan handla om allt från den senaste forskningen om neuropsykiatriska funktionsnedsättningar och  hur det är att leva med diagnosen. De kan även ge såväl pedagoger som specialpedagoger nya perspektiv och redskap att använda i skolverksamheter.
  • Föreläsningarna eller föredragen om ämnet lämpar sig väl när du vill ge dina medarbetare verktyg till att bemöta människor med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar på ett proffsigt och lyhört sätt. Ökad kunskap skapar förutsättningar för en bättre skol- eller arbetsmiljö för den som har diagnosen. Framför allt skolor men även närstående, företag, sjukvården etc. har stor nytta av en föreläsning av en föreläsning som denna.