Laddar innehåll ...

Tfn. 031 38 37 000

Få professionella råd av våra begåvade konsulter

Föreläsare om 11 september

Här hittar du föreläsare, föredragshållare och utbildare som kan tala om ämnet 11 september. Klicka på våra talare för att läsa presentationer och få reda på vilka föreläsningar som erbjuds. Ring gärna till oss på Athenas eller fyll i vårt kontaktformulär för att få mer information om de föreläsare du är intresserad av. Vi fixar förslag på lämpliga talare för just ditt evenemang.


Om 11 september

  • Den 11 september 2001 kraschade två flygplan i World Trade Center i New York. Byggnaderna störtade, nästan 3000 människor omkom och ytterligare flera tusen skadades i vad man anser vara det värsta terrorattentatet i USA:s historia. Det var terrororganisationen Al-Qaida, under ledning av Usama bin Ladin, som stod bakom attentatet. Händelsen medförde sorg och vånda för en hel nation, och få månader senare gick amerikanska trupper in i Afghanistan och påbörjade kriget mot terrorismen.
  • Denna otroligt tragiska händelse har betytt mycket, inte bara för USA, men för hela världen. Vi minns 9/11 som dagen då terrorismen kom alldeles för nära. Många unga människor, även svenska har förlorat sina liv i kriget mot terrorismen i Afghanistan. Många har också ställt sig frågan – kan något liknande hända här?
  • Den 11 september 2001 blev en vändpunkt i kampen mot terrorismen. Ämnet är spännande, upprivande och debattskapande. Ett föredrag om 11 september kan handla om allt från terrorism i framtiden, bakomliggande faktorer och även hur denna specifika, ödesdigra dag 9/11 har kommit att amerikanernas syn på sig själva och sin nation.